korakpersonserkorakpersonserkorakpersonser

Hos oss på Mellansels folkhögskola får du en strukturerad skoldag. Vi äter frukost tillsammans och följs sedan åt under hela dagen. Alla lektioner är lärarledda och grupperna små, vilket betyder att du får mycket hjälp.

 

• Svenska 1, 2 3
• Engelska 5, 6
• Matematik 1a, b eller c
• Naturkunskap 1a1,
• Samhällskunskap 1a1
• Religionskunskap 1
• Historia 1a1.

Utöver dessa ämnen kan du läsa flera kurser på högre nivå.

Vi lägger stor vikt vid studieteknik och du får lära dig olika sätt att plugga på. Alla är olika och därför anpassar vi oss, i den mån det är möjligt, efter elevernas olika förutsättningar för att uppnå behörigheter.

Vi tar emot elever med särskilda behov (dyslexi, Asperger, ADHD) i integrerade grupper.

Musik

Kombinera studierna i kärnämnen med musik en dag i veckan. I tillvalet ingår musikteori och att spela i ensemble. Förkunskaper i musik ger företräde men är inget krav.

Trafik

Kombinera studierna i kärnämnen med trafikteori en dag i veckan. Du har också möjlighet att ta körlektioner genom en trafikskola till rabatterat pris.

Taxi

Kombinera studierna i kärnämnen med taxiteori en dag i veckan för att kunna ta taxilegitimation. Ett krav är att ha B-körkort.

Konst

Kombinera studierna i kärnämnen med konst en dag i veckan. Prova på några olika tekniker, kol, akvarell, akryl, olja mm.

Praktik

Kombinera studierna i kärnämnen med praktik en dag i veckan. Välj mellan att fördjupa dig i ett ämne du själv väljer eller till exempel praktik på ett företag eller en förening.

 

Kursintyg, behörigheter och studieomdöme

Efter genomgången kurs får du ett intyg. Du har möjligheter att läsa in behörigheter för fortsatta studier på högskola eller universitet. Du kan även få ett studieomdöme som mått på din studieförmåga.

 

Sista ansökningsdag

Senast den 15 april vill vi ha din ansökan. Du gör din ansökan på webben, under denna länk >>

Mer information
Mer information finns även i pdf-fil: Allmän kurs gymn >>

Har du fler frågor om allmän linje,
kontakta utbildningsledaren Carina här >>

Leave a Comment